KRIS VAN ASSCHE MENSWEAR COLLECTION A/W 2011


Party!

Nu sticker jag iväg på en kompis födelsedagsfest. Kör all in med denim outfit, ni får se sen..
pusss

Age quod agisMini-shopping

Var en sväng via stan i morse och minishoppade lite. Hade lite cash över på ett H&M presentkort från julen. Så ville bränna upp dem nu före nästa veckas resa. Det blev en helt vanlig farfars tröja och en till sjukt snygg jeansskjorta i min garderob. *NÖJD*

KEXET GÄSTBLOGGAR
tjosan på er!
david undrade ifall jag ville gästblogga här hos honom ikväll, och jag svarade med ett kort och kraftigt: "JA". jag är kexet, eller kecka (egentligen heter jag rebecka, men det är det iprincip ingen som kallar mig);
en 17 åring som påbörjar sitt liv som myndig på samma dag som detta års sommarlov infaller, den 4 juni. (tror det är svårt att time:a sin födelsedag på bättre sätt).
jag har lätt att tycka om och svårt att hata, -bortsett från gymnasiet där jag som bäst kämpar mig igenom det 2:a året, och som iprincip är min totala motsats; strukturerat, organiserat, matematiskt, grammatikaliskt, teoretiskt och enformigt. men annars. ...annars hatar jag ytterst sällan saker.
efter att jag tagit studenten (just nu ser inte det speciellt lovande ut med usla betyg och noll motivation, men jag tror stenhårt på "vill man så kan man".) drömmer jag om att ta ett mellanår och sitta någonstans på en segelbåt klinkandes på en gitarr, eller att bo i en liten håla på den franska västkusten och hyra ut surfbrädor. sen funderar jag på att flytta till sverige alternativt danmark och studera något inom musik/formgivning.
jag är ett matvrak ut i fingerspetsarna, otroligt osmidig och klantig vilket gör att jag ofta snubblar och har benen täckta av blåmärken, en livsnjutare, en chillare, en kalasfirare och troligen en hippie i mitt förra liv,
och man vet aldrig vad detta inlägg kan komma att resultera i.

(det är rätt fascinerande hur länge folk kan snacka om sig själva... människor är fascinerande.)

jag tänker mycket. ibland påtok för mycket, och det är inget jag rekommenderar.
men när man lyckas tänka sådär i lagom stora mängder, brukar det oftast vara ett smart drag att fundera lite.
jag har under det senaste året tänkt på hur otroligt viktigt det är att få syssla med sånt man tycker om,
och blev helt rasande arg när jag i höstas läste en "ledare" i Vasabladet, i vilken en politiker i helsingfors regionen uttalade sig om arbetslivet och vad dagens unga borde gå efter när de väljer att studera och utbilda sig inom diverse branscher.
jag tänkte att vi kunde ta och kika lite på vad jag skrev då:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

" imorse slog jag upp Vasabladet i skolan.
det första mina ögon fastnade på när jag vände upp sida 1 var en text skriven av en lite högre uppsatt farbror från helsingfors.

rubriken löd nånting med att "fel studier leder till stora problem i framtiden" ..eller något ditåt.
farbrorn förklarade för den kommande generationen människor som skall ut i arbetslivet, att det är mycket viktigt att tänka på vad man väljer att studera.
väljer man att studera något skall man vara säker på att man vill syssla med det i framtiden också, eftersom att vi i dagens läge omskolar eller byter bana och utbildar oss på nytt, allt för mycket.
man ska välja studierna, inte med tanke på vad man intresserar sig för, utan vilka möjligheter som det kommande jobbet sedan ger. som exempel gav han en pojke som var intresserad av spanska.

enligt farbrorn borde den språkintresserade pojken inte bli språklärare. istället rekommenderade farbrorn honom att bli rörmokare, eftersom att rörmokare bla. är mycket friare i sina yrken iochmed att lönerna går att diskutera på ett helt annat sätt än om man är lärare och hör till något lärarförbund eller en fackförening, och man kan välja att gå i strejk om det så behövs på ett mycket lättare sätt.
han tillade dock, att pojken fortfarande kan behålla sitt språkintresse som en fritidssysselsättning.

förståss har farbrorn rätt till en viss del om vissa saker.
men att råda folk att välja jobb, inte efter det man brinner för, utan efter lönen eller liknande, känns väl ändå fel.
förståss, vill man välja jobb på det sättet så ska väl ingen hindra en från det heller, men rätt tycker jag inte att det är. alls.
ett helt samhälle med människor som inte jobbar med det dom tycker om, det blir bara en katastrof.
och NÅGON måste bli lärare. lika som att någon MÅSTE bli rörmokare. och varför låta den språkintresserade killen bli rörmokare, när han kanske hatar rör, medans det någon annanstans i landet finns en person som älskar rör, men hittar inte någon ledig tjänst eftersom att tjänsten är upptagen av en massa språkintresserade människor?
istället måste den rör-intresserade människan utbilda sig till lärare.. och då drabbar det ju i sin tur kommande generationer när dom får en dålig lärare som inte bryr sig ett piss om språk, utan vill syssla med rör istället?
"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
jag blev lika upprörd som när en pensionär råkar glömma kvar sina bakverk i ugnen.
nu kan jag egentligen bara utgå från mig själv, och mina egna erfarenheter,
men efter att ha gått 1½ år i en skola där jag absolut inte under några omständigheter alls ville börja, men blev tvungen att börja där iallafall, kan jag bara föreställa mig hur det skulle vara att:
1) STUDERA i FLERA ÅR för att få en utbildning i ett yrke man inte ens är INTRESSERAD AV
och sedan
2) JOBBA i FLERA ÅR med något man inte vill jobba med,
och hela tiden veta och känna att "nej, det är inte dethär jag vill göra".

vad dendär snubben tänkt med har jag fortsättningsvis svårt att förstå idag.
så, avslutningsvis, hoppas jag att ni där ute väljer med hjärtat snarare än med hjärnan när det gäller er framtid (det bästa är kanske en mix av båda delarna), eftersom att det just är er framtid, -DIN framtid, och det är upp till DIG vad du vill och delvis kan göra av den.


tack david för att jag fick avreagera mig lite här,
hoppas du haft en fin fredagskväll!
jag slänger in ett foto på oss två här nedan.
PEACE & LOVE
/ K

U.S. POLO ASSN.

Jag är inne i någon sorts "vill köpa massvis med lägenhetsprylar, såsom glas, bestick, glas osv.. fastän jag inte har någon egen lägenhet period" just nu, i förrgår köpte jag 6 stycken cognac till mina samlingar. Har minst 2 lådor sprängfyllda med olika saker och alldeles precis så hittade jag domhär sjukt snygga skålarna och muggarna. Så snygga, längtar tills jag får börja använda dem..

FREEDAG!

Klockan är bara 12 och jag har avklarat 2 lektioner i skolan, ätit på donken, växlat pengar på banken och nu är jag hemma. Kan inte bli bättre! happy happy day :)
260111

"The truth is, everyone will hurt you, you just have to find the ones which are worth suffering for"

IPHONE 4

Även om jag precis köpt en ny touch mobil så jag kan inte motstå att bara kolla liteeee på Iphone 4.
Världens mest perfekta och snyggaste telefon. I want it and need it..
JAG TROR JAG ÄR KÄR!!!

Tisdags lycka

I ett försök att liva upp denna iskalla tisdag så ska jag bestämt mig för att kolla film.
Men först ska jag hämta lite mackor och te och byta till lite bekvämare kläder, låter det inte bra?
Cloverfield blir det... Någon som sett den?

:))

Tiger of sweden och Diesel, hur snyggt tillsammans?
Tror bestämt att jag är galen i kläder.
Har inte shoppat någonting på 3 veckor pga av jag varit duktigt pch *sparat* pengar till nästa veckas resa, men då fan är det dags att bränna pengar ;)

A bad blogger

Jaa jag vet, jag suger på att blogga just nu, men ingenting spännande händer i mitt liv nu just, det bara rullar på från att sova, äta, sitta i skolan, komma hem, äta, datan, och  sova igen, så alltså inget speciellt.
MEN, BIG MEN, nästa vecka händer det någonting riktigt spännande som ska bli kanon roligt :D
*Hemlighetsfull* ;)

Snüggt h&m snüggt


Fredags skojj

Mina galna vänner är påväg hit till mig och jag är överlycklig. En fredag med dem kan inte bli annat änn rolig!!
Bara pågrund av det så bjuder jag på en bild från i höstas, en nyvaken jag .. haha!

H&M

3 SJUKT SNYGGA TRÖJOR FRÅN H&M SOM ABSOLUT SKA IN I MIN GARDEROB SNART, RANDIGT IN MY HEART!!!!

Ni är bäst!
Hurts - Sunday

<3 <3

Easy A

Såg precis trailern till den relativt nya filmen "Easy A" jag vill se den, nu!
Och btw hur snygg är inte Emma Stone då? :)

A strange day

Det har varit en konstig dag, mina ögon har mått dåligt idag jag fattar inte varför, runnit och svidit hela dagen. Riktigt jobbigt. Resten av dagen var också hel mysko, och jag har också mått konstigt? What's up with me?
Det är inte alltid lätt att vara ungdom i dagens värld, håller ni med mig?

A bad day

Jag mår inge vidare idag, och därför har jag inte bloggat. Vet inte om det för att det är söndag, snöstorm eller att jag har matte prov imorgon, men hur som helst. Hoppas det är bättre imorgon. Nu behöver jag sömn...
puss

Nattfunderingar

VARFÖR spelar radiokanalerna klassisk musik på natten? Jag fattar att inga människor vill sitta och snacka skit hela nätterna men varför just spela dålig nattklassiskt när det finns hundratusentals andra fina musikstilar???

This is the way i wanna eat

Stilrent, snyggt, och exakt min typ av färger och former..
Ikea did it again..!

Biodejt och salta popcorn

Har precis kommit hem till ett varmt hus. Så jäkla kallt det blev ute helt plötsligt. Nu sitter jag här och dricker vatten i mängder, är så törstigt. Var på bio ikväll tillsammans med min bästa vän, och käkade typ 1½ påse popcorn.... Vi såg i alla fall filmen "Hereafter" en ny film med sjukt snygga skådespelare, perfekt miljö och allt det där. En kanon film men som kunde vart bättre. Satt och väntade på det riktigt *wow:et* hela filmen men det kom aldrig, tyvärr. Men absolut en sevärd film att lägga 10 euro på..
trailer..

Idolturnén kommer till Jakobstad

"Idolturnén kommer till Jakobstad söndagen den 13 februari och håller konsert i Kristallen. Förutom Idolvinnaren Jay kommer också de övriga finalisterna, liksom Elin Blom.

Andreas Weises deltagande är ett frågetecken eftersom det beror på hur det går för honom i Let´s Dance.

Programledare för konserten är Carin da Silva."

Från österbottens tidning...

 

Endast nice :)


Torsdag 130110

GIVE ME!!!
(Byxor, jacka, t-shirt, skor TOPMAN, solglasögon TOM FORD)

Follow your heart

Jag har alltid vetat att jag inte hör hemma på den plats jag befinner mig just nu. Det är helt enkelt inte jag.
Många har svårt att förstå det och blir därför förvånade och till och med chockade när jag alltid säger att jag kommer flytta utomlands så fort mina studier och annat är avklarat. Varför förstår dom inte mig? Varför blir dom alltid lika ställda? Läste precis blondinbellas blogg och hon hade svarat på en fråga som gick rakt in i mitt hjärtat. The perfect answer..
"Något tips till oss unga som vill lyckas i karriären?

Följ inte strömmen. Man kommer aldrig lyckas om man alltid gör precis som alla andra, får då blir konkurrensen enorm. Gå din egen väg, lägg egna stigar och våga testa nya saker! Du kommer att få påtryckningar från din familj eller bekantskapskrets, men strunta i det! Folk blir alltid nervösa för människor som går sin egen väg, jag tror att det handlar om avundsjuka. Satsa på de du brinner för och ha kul!"

Nu efteråt när jag börjar fundera på det här så blir flera saker mer klara för mig. Personer som reagerar negativt på mina framtidsplaner är kanske osäkra på sig själva. Kanske också avundsjuka på att jag vet jag vill, medan dom inte har en aning om vad dom vill göra i framtiden. Eller kanske rent av aldrig vågade ta chansen och fastnade därför här.
Det har alltid varit så lockande för mig att flytta utomlands, jobb, bo och bara leva livet någon annanstans. Naturligt och absolut inte skrämmande som det flesta verkar tro. Finland må vara ett tryggt och säkert land men vad annars ska man satsa på här i livet om inte utmaningar och nya saker.
Mitt älskade hemland, min lilla by där jag växte upp, och där alla minnen byggts upp. Men inte den plats jag vill bo och leva mitt liv på.

Swimming

Jag har simmat idag. 45 minuter dessutom. Vet inte riktigt hur långt det blev, orkar inte hålla reda på sånt. Men 45 minuters simning fram och tillbaks, fasen vad stolt jag är, haha...

Måndag 10:e Januari

Ledsen att jag inte bloggat på hela helgen. Har egentligen ingen anledning att skylla på men hade en liten fest här hos mig i lördags och hela fredagen+lördagen sprang jag runt som galen och städade varenda litet hörn, städfreak som jag är. Det blev i alla fall en rolig fest med god mat, dryck, spel, musik och massor med galen dans. Söndagen Spenderades i sängen lite halv bakis och deprimerad över att jullovet var slut och det var dags att börja skolan (idag..)
Idag känner jag mig inte på bättre humör. Det är plusgrader och snön är äckligt våt och det halv snöar/regnar typ vilket gör allting så mycket värre. Jag är så trött på allt som har med vinter/slask/kyla att göra. Vill inte vara en pessimist nu men jag är rent ut sagt jävligt less på Finland och dess klimat just nu. Vill bara härifrån så snabbt som möjligt. Till något varmt härligt land med perfekt klimat. Vill jobba, bo och leva livet på ett ställe där jag verkligen trivs, vilket jag inte gör här, tyvärr.
Så nu ska jag gräva ner mig i sängen med en spännande pocket bok jag fick i julklapp och käka lite frukt (NEEED D-VITAMIN)
puss och puss

Guds gåva till människan

Jag älskar spotify. Den bästa uppfinningen ever... Tusen tack till grundarna ;)


Maldiverna

Det går inte att beskriva hur lycklig jag skulle bli av att få åka till Maldiverna. Har kollat runt lite på olika resebolag och bara gapat åt detta fantastiska land som bara består av 200 underbara paradis öar. Kritvita stränder, korallblått hav, lyxiga hotell, och ett perfekt klimat. Dom här bilderna kommer från ön Noonu Atoll. Ön Noonu Atoll ligger 170 kilometer norr om Male', där flyget landar. Ett sjöflygplan möter dig där och tar dig med på en ca 45 minuters lång flygning över till ön Irufushi, där detta hotell Hilton Maldives/Iru Fushi Resort & Spa ligger.
Bungalow, Frukost, Havsutsikt, Jacuzzi, Markterrass, 2 personer = 4000€
Frukost, Havsutsikt, Jacuzzi, Superior, Water Villa, 2 personer = 5000€

Someone take me there...

Åhhhh

I WANT THESE!!
Acne ~ 150 €

Sommaren 2010 del 2


Déjà vu

Måste säga att jag inte hade några som helst förhoppningar om filmen men direkt jag startade den tidigare ikväll var jag fast. Under hela filmen satt jag på samma ställe och följde med allt. Det var en riktigt spännande film, exakt min typ av film. Rekommenderar den starkt!!
This is the way i wanna watch tv

Jag älskar allt här... så oerhört snygga färger, enkelt, och exakt som jag vill ha det.
Dock vill jag ha in en stor modern hörnsoffa mittemot tv:n och i samma färg som stolarna då är allt kom perfekt!

Bilfeber

Det är ungefär 8 månader tills jag fyller 18 och får ta körkort.. Jag behöver egentligen igen bil eftersom min familj har 2 stycken men såklart man drömmer lite om att ha en egen bil... Igår såg jag filmen The darknight och såg världens aboslut världens snyggaste bil.. i'm in love....
Lamborghini Murcielag.
Tänk att glida runt i den hela dagarna.... only 1 million euro.....
Drömma kan man alltid...

Sveriges bästa blogg

Jag sluta aldrig förvånas över hur rolig Egoina är. Bloggen är bara för rolig, och allt är så genom tänkt, och inte förglömma videon hon la upp förra veckan, dog av skratt..... kolla på hennes blogg, page 2 om ni vill skratta..
www.egoinas.se

Kärlek

<3

Ut i kylan

Ska in till stan en sväng med pappa och fixa lite grejer. Kommer dö av kylan.....
Bäst att klä på sig....
Långkalsonger, yllesockor, skinnhadskar, vinterskorna, mössa och mina stora varma peakperformence hoodie och den tjockaste jackan såklart..
later :D

brrrr

Goddagens!
Har varit igång hela morgonen och eftermiddagen, städat hela huset, slängt ut julgranen, och eldat och eldat, det är nämligen köldrekord ute....
Nu ska jag strax börja fixa middag tills resten av familjen kommer hem, haha, villken husmor jag är.... ;)
-27 .....
hörs senare..

Christmas 2010


Filmkväll

Nu blir det filmkväll här hos mig, har varit extremt lat idag och fortsätter nu, men imorgon blir det ändring på det. Har 4 filmer att välja på + 1 liter pannacotta glass bara för mig själv..
puss

Shoes

Jag har sett domhär skorna i butik, provat dem, och funderat, men jag kan fortfarande inte bestämma mig om gillar dom eller inte.... hmmm...

Vad tycker ni?

Sommaren 2010 del 1


3 månader sedan och idaggooooood morgon

Är hos farmor&farfar, och har käkat en 1 timmes frukost och strax blir det lunch, lyxigt värre att få allt serverat på silverfat ;)
This is the way i wanna sleep

Dock skulle jag byta ut den äckligt fula mattan till en stor svart / brun rugg matta, och också byta ut spegeln till en stor väggspegel med samma färg ram som skåpen och skippa lamporna över spegeln.
IKEA RUULES!!

311210

Den sista dagen på år 2010..

Glädje

Jag tror ingens ögon kan vara torra efter att man sett den här videon. Glädje är allt jag har att säga..

David imponerar

Ni anar inte vad jag gjort idag, haha, helt sjukt. Jag fattar inte vad som flög i mig. Jag som knappt orkat gå utanför dörren på 1 vecka slängde mig ut i skidspåret. 5,4 km, jag är så imponerad över mig själv. Och villken efterkänsla. Kanske en start på ett bättre och hälsosammare liv. Skippa facebook och ta en skidtur istället, haha, njaaaa ;)
Google bild..

kläder kläder kläder

EXAKT såhär vill jag gå klädd i vår.. *dräggel*

Morning

Jag hade planerat hur tidigt jag skulle stigas upp imorse och hur mycket jag skulle göra, som Tex städa mitt rum, gå ut på promenad, käka en stor frukost och sedan hjälpa mamma med massor av saker. HAHAHAHAHA säger jag bara, vaknade för en halv timme sen. Nåjaa, har ju som sagt jullov. Nu sitter jag i allafall i ett tomt hus och äter frukost och kollar på tv. Det blir nog en kanon dag ändå..
Nyklippt, nya kläder och fräsh för några veckor sedan..

Australia

På senaste tiden har jag börjar fascineras över konstiga ställen runt om i världen. Att åka till någon vanlig resort på Cypern är såklart nice men hur nice vore det inte istället att åka till någonstans ingen annan varit på.. som typ Australien. Det är inte många som åker dit på sin semester.

Nu har jag suttit och kollat på bilder och läst allt jag hittat om Australien på wikipedia och till och med kollat flygbiljetter, haha..
Who's with me att lämna kalla snöiga Finland och ta en avkopplande semester i Australien. Där du får se allt dethär i samma land...
Tempting, i know...

Tove Styrke

Den sockersöta 18-åringen som blev 3:a förra året i idol har fått mig att smälta.
Har precis kommit över hennes "nya" album på spotify och alla hennes underbara låtar har gått på repeat nu 2 gånger..

Two thousand and eleven

Ett nytt år är här, med hundrtals oskrivna dagar. Året då alla 93-or blir 18 och år 2554 i Thailand, haha...
Nyåret skålades in med 180 andra på ett flashight bröllop som jag jobbade på. Trevligt och annorlunda. Runt halv 1 slutade jag och jag åkte till mina kompisar och fortsatte att fira hela natten lång. Behöver jag säga att jag somnade på två röda 04:40 hemma i min egen säng.
Världens härligaste gäng <3
Raketuppskjutning på isen
snacka om att fånga ögonblicket
Piiidi et moi

RSS 2.0