Sista dagen

Jaa igår va de redan sista dagen, de blev 7 hela dagar jobb på Umbra. I början va de jätte kul och får lära sig en massa saker, jag va sjukt peppad, och hadde massa energi, men att göra ungefäär samma sak varje dag i en restaurang med sura männsikor i 30 +grader, då försvinner verkligen lusten och orket.

Men jag fick lära mig en massa, och jag måst no säg att de var spännande och rikgt kul ibland. Int kanske de e nåting jag vill göra i framtiden men? who knows?

På måndag kommer Mamma och Pappa, Isac och Lisa hit. Gug vad jag saknat dem, de ska bli kul och visa dem Mariehamn:) Natten till Onsdag kör dom mig till Helsingfors, och där väntar Farmor och Farfar och Irene på mig, klockan 11 far båten till Tallin. Sen kör vi ner till Lettland och träffar våra vänner som vi int sett sen förra sommaren och vissa ennu lägre sen. En dag ska vi vara i Riga har jag bestämd och kolla läget, ha no vari där förr, de e en otroligt fin stad:)
Den 5 Augusti e jag hemma igen and "Back in the reality"

Alltså påsant denhär sommaren har gått så fort?! vart har den fari? å nu snart ede 12 Augusti oh då börjar skolan igen:(

Nu sitter jag här och har varmt. klockan e 09:28, och jag har just äti frukost: Rostbröd, yoghurt, och mjölk:))
De e 31,9 nu i solen, igår va de 25 i skuggan, de va hemskt, jag sku bara villa ligga i vattnet hela dagen då.

Men nu ska jag klä på mig, och sen får vi se vad som händer,
Ha det bra allihopa,
Jag saknar er jätte mycki men snart:)<3

db

Första dagen

Hejj:)
Nu e första dagen avklarad, är helt slut. Var ska jag börja?
Vi kom hit till Åland ca: 1, sen kom vi till min morbrors lägenhet en ca: halv 2, de va såå mörkt så man såg intnånting av landskapet men hur som helst. Somna 3 pga av min mosters katt som bor här då hon e hemma. Han höll mig vaken. Han hoppa upp och ner i sängen och slicka mig i ansiktet å allt, haha gulligt va de men jag var så trött;)

Imorse då, vakna 9 kanske? Stog länge i fönstret och kolla ner på gatan, så himla fint:) å alla flotta hus:D och små mysiga gator. Min morbros lägenhet va skit fin:) Sen nångång for vi å handla, sen hem igen för att äta frukost. Sen gick jag ut och gå ner till hamnen ochså, sååååå jääättte varmt +25 i solen. Sen for vi in till Centrum av Mariehamn och kolla läget. Riktigt fint, det fanns en lååång gata med en massa små butiker och cafeér på båda sidorna:) så mysigt. Sen for vi och äta på Indigo med Tommys en kompis, men jag åt intnå det fanns bara vuxenmat, eller glass åt jag nog, en dyyr glass;) det var steckhett att sitta där, blev sääkert helt brun;))
Japp sen kolla vi lite affärer och sånt, kolla på en fred perry piké skit snygg men sen kolla jag priset, 88 euro, nothanksXD sen stack vi hem.

När klockan var 5 så börja vi fara mot Umbro (namnet på restaurangen) den hör typ till Indigo på nå sätt, di e skit fin båda två. Där visa tommy mig allt så jag sku veta,  sen tog i hand med alla servitörer och servitriser. Sen fick jag mega snyggga kläder en svart skojrta och ett brunt förkläde sen måsta jag ha mörka byxor och svarta skor. Jaa och där gick runt och gjor en massa, plocka lite av och på bord, fylld vattenflaskor, putsa bestik, vikt jag 480 servetter oj huhu säger jag bara deeee var skiiiiiiiiit tungtXD Sen fick jag servera lite vatten och förd ut bröd till nå bord de va hemskt, jag måsta till och med servera brödet på en skilld sida (vänster sida) giss om jag va nå nerös:S xD men de gick bra. Sen koka jag kaffe, och hämta massa matgrejjer och sånt ur källaren. Där var jag i ca 4 timmar, och man fick int sitt ner nå man måsta stå hela tiden, när de va kunder i restaurangen mina ben va ungefär helt döda:S Sen nu klokan 9 så gick jag hem, en 1 typ. Min morbror kommer int enu hem nå förren kanske 12?
De va skit rooligt på sant, och imoron kanske jag få servera lite mer, idag lärt mig lite allt möjligt först hur det ska gå till:)
All va snäll där, jag sir verkligen fram emot att jobba där i 2 veckor:)

Nu ska jag se på tv, och sen sova:):)
Imoron börjar jag 5 igen så:)

Det blev lite långt dehär nu men, hoppas ni orka läsa det:)

Saknar no er alla;)
Pusshej<3

db

Imoron

Javisst, imoron smäller det, fick just reda på att vi far imoron halv 3 kanske, så båten far från Åbo 9 imoronkväll, så de blir att sitta i bilen i 6 timmar, Jihuuu *not*. Så borde vi vara i Mariehamn mitt i natten tyyp:) På tisdag jobbar jag första dan, spännande:))) NI FÅR PÅMINN MIG SEN NÅNGÅNG? ATT JAG SKA BJUD ER PÅ GLASS FÖR JAG BLIR JU "RIK" :):):):)
Har just packat ner det sista, väskan var alvarligt överproppfull såå det rymdes int, så de blir en annan kappsäck suck och det betyder att jag måst pack ur allt igen, och sen inn igen, Hurra:o
Jaaa-a men jag är så snabb så eh-> packing=det värsta som finns, man blir bara stressad.

Men nu är jag int stressad, jag är glad, solen skiner ute, äntligen har vädret skärpt sig. Alvarligt det e hemskt, det stog i tidningen denhär veckan att Juli måndad aldrig varit så kall sedan 1993 :o . Jag hatar allt dehär med "global uppvärmning" man blir skit rädd, på sant tänk vi förstörd jorden så våra barnsbarnsbarns int kanske kommer ha de nå bra? Usch de e hemskt, men int vet jag om det finns nå just jag eller du kan göra? kanske?! Använda mindre vatten när man duschar? sortera sopor bättre? sluta köra mopo (bensinen), stänga av vattnet när du borstar tänderna istället för att ha det och rinna hela tiden?
Gör ni något av dehär? eller tänker ni ens på det? men erkänn läskigt?

Ja men nog pratat om dedär, "BARA SOM INFO: jag kommer no vara på datorn när jag e på Åland eftersom min morbror har no dator, men det beror ju förståss på om jag orkar, ((men de tror jag nog)) XD
Eller jag ska no försöka vara ute å å kolla runt ochså, Åland e fint säger alla. Men en negativ sak som jag kom å tänk på nu, jag kommer int ha nån kamera, den e fortfarande på service, tanten sa att de sku ta typ 2 veckor, hallllååå tanten de har tagi 3 veckor nu + ennu några dagar, hur som helst, jag har ju min mega-bra-telefon -> 2 megapixels kamera, Jeeehbaa;)

Oops va de blev långt:D
Jag kommer no skirv nå blogg där å, så ni vet om jag lever:)

Men ni får ha de så bra allihopa, så ses vi kanske nångång:)

db


Uggla

Magnus Uggla igår kväll med Liiza, faktiskt va de jätte kul:)
Uggla e cool, och sjunger bra, allt va bra, förutom att när de ösregna non-stop i typ 3 timmar, var genom våt, och frös så inninorden mycki, jag och Liiza sto bara och skaka av köld, usch, ångra mig verkligen att jag int tog jackan.
När de börja regn så sa en tant framför oss " Jaa allt för uggla" ;) sen sto hon där å dansa med en stol å lekt att de va en elgitarr jag och Liiza tänk påsant skrattihjäl oss, hahahaXD

4 DAGAR KVAR :)))))

db

värsta grymma dagen

Eller inte, eller?! måste säga att det vart ok! det har regnat halva dan sen andra halvan har solen lyst? någon annan änn jag som e skit less på dethär jä*la vädret:/ jag vill ha sol och sommar riktig sommar<3

Nöjd och mycket glad är jag ochså just nu, imoron ska jag på Magnus Uggla med Liiza:)) och jag hadde tänkt betala vid dörren 32€, eftersom man inte kunde förbeställa mera, MEEN så ringde min kusin mig och sa att han hadde förbeställt en biljett för 27€ och att han inte skulle gå, så frågade han om jag skulle gå, och det skulle jag ju då, och jag fick köpa biljetten, whuhu jag vann 5€ på det:)) ekonomiskt! På tal om ekonomi, min ekonomi är inte den bästa nu, jag har 50e kvar på banken men det går åt till kläder tills Åland, snacka om att bli av med sina pengar strax förre man börjar förtjäna sina egna, haha;) *HÅLL TUMMARNA FÖR VÄDRET IMORON, JAG VILL INTE STÅ I REGNET IMORON;)*

Nu sitter jag här och fryser och biter på en linjal eftersom jag är hungriggg, och väntar på att min kära vän ska logga in på msn för att jag vill chatta med henne:)


>DAGENS LÅT: JASON MRAZ - I'M YOURS (NEW VERSION 2008)<

db

lördag och lycklig

JAAAAA IDAG KÖPTE JAG DEN  NOKIA 6300 :):):):):):):):):):) (Dock blev det nått fel med betalningen så vi måste ordna upp det på måndag när bankerna öppnar igen mycket tråkigt : ( )
HAR LÄNGTAT SÅ, och nu äntligen fick jag den elller jag man får väll inget här i världen men men:)

Idag är det lördag:)
Och inatt sov jag ensam Familjen var vid villan och sov där första gången, men jag ville inte det, så jag stannade hemma, mycket lungt och skönt, kollade film till 2 och åt chips och godis, och drack en halv flaska cola;)
Vaknade 11 tiden av att min gammla cp telefon ringde jag svarade nyvacket "ja" "godmorgon" jag bara vah? Haha det var farfar dom skulle in till stan och jag skulle med dem (hadde bestämd det redan igår) men jag hadde glömt väckarklockanXD så då blev det bråttom men jag hann på 15 min:)
Sen har jag inte gjort så mycket annat grejjat med min nya telefon, och kollat på den, nu är den på laddning och skall ladda ända tills ja? läänge:OXD

OOOOCCCHHH OM 8 DAGAR SÅ BÄR DET AV TILL ÅLAND:) SÅÅÅÅ FANTASTISKT SKIT KUL, MÅSTE KÖPA EN MASSA TILLS DET HAR ABSOLUT INGA KLÄDER ALLS:s shit, och alla mina pengar försvann idag till min uuber snygga telefon, måste fråga farmor och farfar, eller kanske mamma eller pappa kan bidra med lite ekonomisk hjälp:= XD

Ha en mega bra kväll alla;)<3

db

RSS 2.0